BACKGROUND1
Meštani Poljanice revoltirani zbog neizvoženja smeća

Meštani Golemog Sela u Poljanici ovih dana revoltirani su jer već duži period kontejner koji se nalazi ispred škole nije izbačen.

Zabrinuti su jer, kako kažu, nije problem u ružnoj slici, već u činjenici da zbog neiznošenja đubreta „preti zaraza“.

Nadležni u Vranju upoznati su sa ovim problemom iza koga stoji nekoliko službi sa ciljem da se pronađe dugoročnije rešenje, a smeće iz kontejnera biće izbačeno uskoro.

Znam o čemu se radi, ali prosto mi nemamo nalog da to uradimo. Do sada smo kontejnere izbacivali po pozivu iz Mesne zajednice, niko nas nije pozvao ni javio. Siguran sam da je đubre izbačeno u decembru - kaže Dejan Ilić, direktor "Komrada“.
On dodaje da će svakako već danas dati nalog za pražnjenje kontejnera.

Ipak, to neće rešiti probleme meštane kraja Poljanica koje ima preko dvadesetak sela jer, kako tvrdi Ilić, iz lokalne samouprave je naloženo da se kontejneri uklone jer nema ko da plaća uslugu.

Nije tačno da će se svi ukloniti, ostavićemo dva kontejnera. Imamo problem neisplativosti. Tu uslugu u Poljanici niko ne plaća. Opština je prošle godine pokrila troškove za pet kontejnera, u ovoj godini ćemo ponovo dotirati sredstva za dva jer moramo da nađemo neko kompromisno rešenje - kaže Nemanja Nuhijević, gradski većnik zadužen za ekologiju.
Prema njegovim rečima, kada bi trebalo da se ova usluga plaća, meštani Poljanice bi trebalo da izdvajaju oko 500 - 600 dinara po domaćinstvu, što je za jedan od najsiromašnijih krajeva mnogo, tako da će pokušati da nađu neko rešenje, makar u smislu isplativosti odlaska vozila "Komrada“.

U međuvremenu, u Poljanici se nadaju da će kontejneri biti izbačeni, pre polaska mališana u školu nakon zimskog raspusta, jer je sada situacija takva da je ispred škole mini deponija.

IZVOR: Južne Vesti
Datum:   2015-01-17

<< Prethodna