BACKGROUND1
I Vranje u akciji "Sat za našu planetu“

Udruženje „Za naše Vranje“ po prvi put u ovom gradu će organizovati najpoznatiju svetsku volontersku akciju „Sat za našu planetu“ sa sloganom „Uključi se - Isključi se!“.

Najpoznatija globalna volonterska akcija, koja će se u Vranju odvijati u saradnji sa Direkcijom za izgradnju, ove godine biće održana 29. marta od 20:30h kada će na sat vremena biti isključena rasveta u pešačkoj zoni na Trgu Staniše Stošića i u Ulici Radničkoj. Svoj doprinos ovoj akciji daće i kafići u centru grada.

Udruženje „Za naše Vranje“ u saradnji sa Direkcijom za razvoj i izgradnju poziva sve građane da se uključe u akciju i daju svoj doprinos gašenjem svetla.

Suština akcije "Sat za našu planetu" nije ušteda električne energije, već da se jednim takvim vizuelnim efektom ukaže na važnost svakodnevnog delovanja kako bismo očuvali našu planetu.

Inicijativa za organizovanje akcije "Sat za našu planetu" nastala je 2007. godine u Sidneju, a već 2009. i Srbija se priključila ovoj manifestaciji u kojoj je prošle godine učestvovalo 2 milijarde ljudi iz 154 zemalja i preko 7.000 gradova.

Izvor: Južne vesti



_________________________________________________________________________________

Sat za našu planetu 2014! Uključi se - Isključi se!




Datum:   2014-03-28

<< Prethodna