BACKGROUND1
Protest protiv GMO u Beogradu

Ispred Skupštine Grada Beograda Građanska inicijativa "Srbija bez GMO" i nekoliko ekoloških udruženja organizovali su protestni skup kako bi izrazili neslaganje sa najavljenim slobodnijim prometom GMO u Srbiji.

Građanska inicijativa "Srbija bez GMO" i nekoliko ekoloških udruženja organizovali su danas protestni skup ispred Skupštine Grada Beograda kako bi izrazili neslaganje sa najavljenim slobodnijim prometom GMO u Srbiji.

Učesnici skupa "Zajedno za Srbiju, bez GMO" nose transparente na kojima piše "Stop GMO", "GMO ne", "Ja nisam naučni eksperiment", "Ni nikl, ni GMO"...

Predstavnik Građanske inicijative "Srbija bez GMO" Branko Čičić rekao je da je cilj skupa da se podigne glas razuma protiv, kako tvrdi, tehnologije koja predstavlja do sada najveću opasnost u istoriji civilizacije.

On je rekao i da su građanska inicijativa čiji je predstavnik i udruženja koja su protiv GMO predali apel predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da kao "poslednja linija odbrane ne potpiše najavljeni zakon kojim se liberalizuje promet GMO u Srbiji".

Čičić je najavio da će isti apel danas predati i premijeru i vicepremijeru Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću, kao i ministrima i poslanicima u Skupštini Srbije.

"Genetski modifikovana hrana i inženjering prisutni su više od 20 godina i nijedna od tvrdnji biotehnoloških kompanija nije se pokazala kao istinita i nije se pokazalo da će GMO doneti veće prinose, već, naprotiv, mnogi usevi manje rađaju", rekao je Čičić.

Izvor: RTS



_________________________________________________________________________________



Datum:   2013-12-04

<< Prethodna