BACKGROUND1
Dobrodošli na Zelenu Zemlju!


Zelena Zemlja je web portal koji informiše o našim najvećim dragocenostima i načinima za njihovo očuvanje i zaštitu. Prošetajte Zemljom i pogledajte kako i vi aktivnijim učestvovanjem možete pomoći da ona bude još lepša i vrednija.
_________________________________________________________

Ово је крај пластичних флаша?

Тројица студената дизајна смислили су како реше проблем пластичног отпада широм света. Пошто највећи део тог отпада чини пластична амбалажа они су направили алтернативу од јестивих алги.

Данашњи свет тешко је замислити без пластике, али она представља и велики еколошки проблем.

_________________________________________________________
Bicikl koji prečišćava vazduh

Tajlandski inženjeri i dizajneri osmislili su sjajni koncept bicikla koji će, ukoliko zaživi, prečišćavati vazduh dok ga vozite. Između ručki se nalazi filter koji prečišćava vazduh dok struji kroz njega.

Dizajneri iz tajlandske firme "Lightfog Creative" predstavili su koncept bicikla koji između ručki ima filter za prečišćavanje vazduha.
Sjajna ideja mogla bi u bliskoj budućnosti da postane stvarnost, jer desetine miliona ljudi dnevno koristi ove dvotočkaše kao prevozno sredstvo.

_________________________________________________________
Protest protiv GMO u Beogradu

Ispred Skupštine Grada Beograda Građanska inicijativa "Srbija bez GMO" i nekoliko ekoloških udruženja organizovali su protestni skup kako bi izrazili neslaganje sa najavljenim slobodnijim prometom GMO u Srbiji.

Građanska inicijativa "Srbija bez GMO" i nekoliko ekoloških udruženja organizovali su danas protestni skup ispred Skupštine Grada Beograda kako bi izrazili neslaganje sa najavljenim slobodnijim prometom GMO u Srbiji.

_________________________________________________________
Staroplaninski vodopadi magnet za turiste

Sve veći broj turista iz celog sveta, privučen je netaknutom prirodom i divljinom Stare planine. Posebnu pažnju privlače vodopadi, koji su aktuelni i tokom zime, kada su zaleđeni, jer tada nalikuju vodopadima iz bajke.

Staroplaninske vodopade obilazi sve veći broj turista iz celog sveta, privučenih netaknutom prirodom i divljinom koja očarava sve koji kroče na jednu od najlepših srpskih planina, poručuju iz planinarskog kluba „Vidlič“ iz Pirota.

_________________________________________________________
GMO uslov za Svetsku trgovinsku organizaciju

Uvođenje GMO hrane u slobodnu prodaju i proizvodnju nije uslov za ulazak u EU, ali jeste za ulazak u Svetsku trgovinsku organizaciju. Priprema se izmena zakona koji to reguliše.

Uvođenje genetski modifikovane hrane u slobodnu prodaju i proizvodnju nije uslov za ulazak u Evropsku uniju. Međutim, promet GMO hrane jeste uslov za ulazak Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju. Zbog toga Vlada priprema izmene zakona koji sada zabranjuje genetski modifikovanu hranu.

_________________________________________________________
Prethodna   . . .  2   3   4   5   6   . . .  Sledeća