BACKGROUND1
Dobrodošli na Zelenu Zemlju!


Zelena Zemlja je web portal koji informiše o našim najvećim dragocenostima i načinima za njihovo očuvanje i zaštitu. Prošetajte Zemljom i pogledajte kako i vi aktivnijim učestvovanjem možete pomoći da ona bude još lepša i vrednija.
_________________________________________________________

Ispražnjeni kontejneri u Poljanici

Službe Javnog komunalnog preduzeća ispraznile su kontejnere u neposrednoj blizini škole u Golemom selu u Poljanici kod Vranja

Kontejneri su, na veliko zadovoljstvio meštana, ispražnjeni nakon pisanja Južnih vesti o revoltiranim meštanima zbog neizvoženja smeća i zabrinutosti zbog širenja zaraze.

Podsećamo da je u izjavi za Južne vesti Dejan Ilić, direktor JKP "Komrad“, rekao da će izaći u susret meštanima koji nisu zatražili iznošenje smeća, što je bila dosadašnja praksa.

_________________________________________________________
Meštani Poljanice revoltirani zbog neizvoženja smeća

Meštani Golemog Sela u Poljanici ovih dana revoltirani su jer već duži period kontejner koji se nalazi ispred škole nije izbačen.

Zabrinuti su jer, kako kažu, nije problem u ružnoj slici, već u činjenici da zbog neiznošenja đubreta „preti zaraza“.

Nadležni u Vranju upoznati su sa ovim problemom iza koga stoji nekoliko službi sa ciljem da se pronađe dugoročnije rešenje, a smeće iz kontejnera biće izbačeno uskoro.

Znam o čemu se radi, ali prosto mi nemamo nalog da to uradimo.

_________________________________________________________
Ružna slika na Južnoj Moravi

Reka Južna Morava ponovo je zatrpana plastičnim otpadom, ovog puta na potezu kod Ratajskog mosta. Gomile plastičnih flaša, granja i stabala ne samo što šalju ružnu sliku o mentalitetu pojedinaca, već postavljaju pitanje o odgovornosti pojedinih lokalnih samouprava, uzvodno od Vranja. Načelnik Komunalne policije Srđan Stošić kaže da je divlja deponija uočena pre 20-tak dana, o čemu je obavešten i Sektor za vanredne situacije u Beogradu, kao i predstavništvo „Srbijavoda“ u Nišu.

_________________________________________________________
Rusi žele da grade hidroelektranu u Leskovcu

Najveća ruska kompanija za izgradnju hiodroelektrana „RusHydro“ želi da sagradi hidroelektranu na vodosistemu Barje.

Rusi su, po zakonu, otvorili firmu u Srbiji „Elektro razvoj“ sa 100% svog kapitala i potpisali memorandum o saradnji sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem kojim im je dozvoljeno da u narednih 6 meseci pripreme tehnički projekat kao preduslov da dobiju dozvolu za izgradnju hidroelektrane na prostoru vodosistema Barje, iz koga se ceo Leskovac snabdeva pijaćom vodom.

_________________________________________________________
Vranjski izviđači sade šumu jorgovana

Članovi Odreda izviđača "Zavičaj 1093" iz Vranja će tokom vikenda pripremiti teren za sadnju 1.000 mladih sadnica jorgovana, čime bi ispunili davnašnju želju i dobili izviđačku šumu.

Ideju će sprovesti u delo članovi vranjskog odreda uz pomoć svojih drugara sa Cetinja koji su za ovu priliku doputovali iz Crne Gore.

Osnovna ideja je da jorgovanska šuma na obroncima Pržara bude način za prirodno parfimisanje grada tokom proleća, u vreme cvata jorgovana - kaže za Južne vesti koordinator projekta Jovan Kocevski.

_________________________________________________________
Prethodna   1   2   3   4   . . .  Sledeća